Miercuri 24 Aprilie

Ursus Breweries a motivat la AJOFM Cluj ca desfiinteaza fabrica pentru ca este cea mai putin rentabila din tara


Ursus Breweries a motivat ca fabrica de la Cluj trebuie desfiintata pentru ca este cea mai putin rentabila, dintre cele patru unitati de productie pe care le detine in tara. AJOFM Cluj asteapta acum sa fie comunicata lista de disponibilizari.

"Motivul concedierilor este raportul financiar publicat de grupul mama, dar si faptul ca activitatea de productie a scazut. Din numarul de patru fabrici pe care Ursus le are in tara cea de la Cluj este cea mai nerentabila. Sunt probleme si cu mediul si cu faptul ca nu se poate extinde, acestea ar fi justificarile lor", a declarat pentru Stiri de Cluj Daniel Don, directorul Agentiei Judetene de Ocupare si Formare Profesionala Cluj (AJOFM).

Ursus Breweries trebuie sa trimita o noua lista de disponibilizare colectiva la AJOFM Cluj. "Urmeaza sa faca o noua notificare pentru ca a crescut numarul de persoane disponibilizate de la 46 la 160 - 200. Sunt in negocieri cu sindicatele si urmeaza o restructurare, dar nu o inchidere totala a activitatii. Urmeaza dezvoltarea unei activitati de productie mai mici", a mai spus Daniel Don, care a avut o discutie cu reprezentantii Ursus.

Dintre angajatii fabricii, circa 180, sunt in somaj tehnic in acest moment si primesc 75% din salariu. "Disponibilizarea efectiva va avea loc undeva in luna februarie Acum oamenii sunt in somaj tehnic, circa 180, din cei 200 de angajati, restul lucreaza la mentinerea instalatiilor in stare de functionare", a mai spus Daniel Don.

Presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, a anuntat joi, 18 noiembrie, ca fabrica de la Cluj se inchide si oamenii vor fi trecuti in somaj, urmand ca de la jumatatea anului 2011 sa fie deschisa o miniunitate de productie unde va functiona si un bar si un restaurant.

Comentarii Facebook