De ce isi da Bechtel afara angajatii? Este guvernul Emil Boc santajat?

 

Compania Bechtel a anuntat astazi ca da afara circa 800 de angajati, majoritatea de pe tronsonul 2B, care a fost inaugurat saptamana trecuta, pentru a forta mana Guvernului, sustin surse sindicale.

 

"Presiunea pornita acum este similara cu cea de anul trecut, cand s-a pus problema disponibilizarii a 1.900 de angajati dupa terminarea celor 42 de kilometri, dintre Gilau si Turda. Pana la urma au fost dati afara mai putini oameni, dar americanii s-au asigurat ca autostrada Transilvania a fost inclusa de Guvern in bugetul pe 2010", a declarat pentru Stiri de Cluj aceeasi sursa.

 

Oficial, reprezentantii Bechtel au motivat sa reduc personalul pentru ca au de recuperat de la Guvern 90 de milioane de euro, pentru lucrarile efectuate in acest an, dar si pentru ca nu au certitudinea ca lucrarile la autostrada Translvania vor mai fi finantate.

 

"Este un santaj ieftin, pentru ca exista un protocol pe baza caruia lucrarile efectuate acum sunt platite in 2011, iar cele de anul viitor in 2012. Nu au de ce sa ceara banii acum. Vor sa se asigure ca Guvernul Boc va asigura bani din bugetul pe 2011 pentru construirea autostrazii Transilvania", mai spus sindicalistii, care au vrut sa isi pastreze anonimatul.

 

Bechtel a anuntat vineri, 19 noiembrie, ca din cei 1.050 de angajati de la autostrada Transilvania vor mai fi pastrazi circa 200.

 

Comentarii Facebook