Un oligarh multimiliardar despre sancțiuni: Distanța de putere dintre domnul Putin și oricine altcineva este ca distanța dintre Pământ și cosmos


Oligarhul Mikhail Fridman, proprietarul Alfa-Group, a declarat pentru Bloomberg că sancțiunile nu pun deloc presiune pe Vladimir Putin.

Dacă oamenii care sunt la conducere în UE cred că din cauza sancțiunilor l-aș putea aborda pe domnul Putin și să-i spun să oprească războiul și asta va funcționa, atunci mă tem că avem cu toții mari probleme”, a spus Fridman.

Înseamnă că cei care iau această decizie nu înțeleg nimic despre cum funcționează Rusia. Și acest lucru este periculos pentru viitor”, mai spune oligarhul.

Distanța de putere dintre domnul Putin și oricine altcineva este ca distanța dintre Pământ și cosmos”, a spus Fridman. ”A-i spune ceva lui Putin împotriva războiului, pentru oricine, ar fi un fel de sinucidere”, a mai declarat el.

Mikhail Friedman trăiește cu 2.500 de lire sterline pe lună

Fridman avea o avere de 14 miliarde de dolari, iar după sancțiuni a rămas cu 10 miliarde de dolari, dar pe hârtie.

Guvernul britanic i-a înghețat toate conturile și acum i se permite să retragă câte 2.500 de lire pe lună. Este îngrozit, dar evită să-și compare necazurile cu cele ale ucrainenilor care suferă din cauza războiului. „Problemele mele sunt un nimic în comparație cu ale lor”, spune oligarhul sărac.

Mikhail Friedman s-a născut în orașul ucrainean Liov, iar părinții lui au locuit acolo până de curând.

El este oligarh vechi, din primul val de îmbogățiți de după destrămarea Uniunii Sovietice.

Comentarii Facebook