Oradea începe lucrările la Terminalul Cargo de la Aeroport, iar Clujul bate pasul pe loc cu extinderea pistei


Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, bate pasul pe loc în dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internațional Cluj, societate pe care o deține județul, în timp ce Oradea se dezvoltă.

Oradea anunță că în luna aprilie demarează lucrările la terminalul cargo de la Aeroportul Oradea. 

Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus A320 sau Boeing 737, având însă și posibilitatea de a deservi aeronave de categorie superioară.

Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.

Asistăm la un moment important pentru dezvoltarea orașului Oradea, atât din punct de vedere economic, cât și al infrastructurii care se dezvoltă și care va transforma Oradea într-un hub logistic. Proiectul terminalului cargo reprezintă o investiție majoră și ne bucurăm să facem primii pași pentru începerea lucrărilor de construcție”, a declarat Răzvan Horga, director al Aeroportului Oradea.

În această perioadă, Aeroportul Oradea are în lucru două proiect majore de dezvoltare, finanțate de Uniunea Europeană: un gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian și alte măsuri de creștere a siguranței și securității pe aeroport; și extinderea pistei de decolare/ aterizare, extinderea platformei de debarcare/îmbarcare și achiziția de echipamente necesare pentru desfășurarea activităților de întreținere și mentenanță.

Comentarii Facebook