Un grup interministerial va lucra la strategia pentru trecerea la automobilul electric

Premierul Emil boc a anuntat astazi, in timp ce se afla intr-o vizita la uzinele Dacia, ca in sedinta urmatoare a Guvernului se va constittui un grup interministerial care va lucra la strategia privind automobilul electric.

 

"Pentru ca masina electrica va fi masina viitorului, 10 " 20 de ani de aici inainte si trebuie sa ne pregatim, asa cum se pregateste intreaga Uniune Europeana, pentru a avea masina electrica a viitorului, cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluarii la reducerea dependentei de petrol si, nu in ultimul rand, la un confort poate mai mare pentru cetateni. De aceea, vom alcatui acest grup interministerial care va pune si in Romania strategia tarii pentru ceea ce inseamna masina electrica viitoare, pentru ca nu numai motorul si masina sunt importante ci si infrastructura aferenta", a spus premierul.

 

El a precizat ca Guvernul va sprijini in continuare uzinele Dacia, unde lucreaza 18.000 de muncitori, dar care a generat pe orizontala 130.000 de locuri de munca.

 

"Am discutat astazi proiecte de infrastructura care sa sprijine Dacia-Renault, dar si proiecte care sa vizeze modernizarea intreprinderii, de la noi motoare, la cutii de viteza, proiecte importante care vor intra in sprijinul legal al Guvernului Romaniei", a declarat Emil Boc.

 

Primul-ministru a spus ca astazi a condus pentru prima data Dacia Duster si ca i s-a parut o masina confortabila si silentioasa. "Cand o sa fiu in situatia sa imi cumpar o noua masina, va asigur ca prima mea optiune va fi Duster, cu speranta sa o voi conving si pe sotie sa aiba aceeasi optiune ca mine...", a mai spus Boc.

Comentarii Facebook