Taranii nu mai pot vinde in piete de duminica, decat daca se inregistreaza la Registrul Comertului

Federatia Agrostar cere Ministerului Agriculturii sa ia masuri urgente pentru clarificarea situatiei micilor producatori, care de duminica, 25 aprilie, nu mai pot vinde in piete si targuri daca nu se inregistreaza la Registrul Comertului.

 

"Efectul imediat al aplicarii ordonantei este acela ca producatorul agricol mic nu va mai putea sa isi desfaca productia in piete si targuri daca nu este inregistrat la Registrul Comertului ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau familiala, determinandu-l astfel sa isi vanda productia intermediarilor si facilitand astfel profitul usor al acestora si saracirea taranului", se arata intr-un comunicat al federatiei, semnat de presedintele acesteia, Stefan Niculae.

 

Reprezentantii Agrostar considera ca aplicarea Ordonantei 44 din 2008, privind micii producatori agricoli, va duce la scumpirea alimentelor cu 10 pana la 15 la suta. Agrostar cere Ministerului Agriculturii ca micii producatori sa fie exceptati de la acesta masura si da exemplul Frantei, unde taranii care nu valorifica produse de peste 10.000 de euro nu sunt impozitati.

 

Liderul Agrostar, Stefan Nicolae, acuza functionarii Ministerului Agriculturii de lipsa de profesionalism, pentru ca, desi mai sunt doar doua zile pana la data de 25 aprilie, nu au facut nimic in sprijinul taranilor. "Mai sunt doua zile pana pe 25 aprilie, data de la care micii producatori nu pot sa-si mai vanda marfa si Ministerul Agriculturii nu a facut nimic pentru a veni in sprijinul acestor oameni", se mai arata in comunicatul Agrostar.

Comentarii Facebook