Un clujean și-a creat propriul brand de brânză! Narcis Pintea a studiat în Elveția, dar a ales România pentru a se lansa în viață - FOTO


Narcis Pintea a fost primul român care a studiat la Școala de Agricultură din Valais, din Elveția, dar apoii a ales să vină acasă pentru a pune în practică ceea ce a învățat. 

Așa s-a născut atelierul de Brânză NarCheese. ”La Atelierul de Brânză NarCheese folosim doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grabi procesul natural și aplicăm gusturilor din copilărie, tehnicile învățate în străinătate”, spune tânărul antreprenor.

Narcis Pintea - Omul care dă gustul în Atelierul de Brânză NarCheese

Povestea NarCheese este un vis devenit realitate în iulie 2019 când am început să pun în practică cunoștințele dobândite la Școala Agricola din Elveția și când am obținut prima brânză provenită din laptele ecologic de la Ferma Fratii Pintea”, spune acesta.

El este primul român care a studiat la Școala de Agricultură din Valais, din Elveția.

Specializarea mea in momentul de față este brânza maturată Raclette. Acest tip de brânză provine din zona Valais (Elveția) și se produce în special în timpul verii, când vacile ies la păscut. Laptele se procesează crud, timpul de prelucrare este de 24h după care urmează procesul de maturare (minim 4 luni) în condițiile favorabile dezvoltării bacteriilor de care aceasta are nevoie; Aceste bacterii favorizând gustul intens pe care această branza îl are”, a mai spus tânărul.

Laptele din care face el brânza provine de la Ferma ”Frații Pintea”, care are aproximativ 30 de bivolite, 20 de vaci Bălțată Românească, 100 capre alpin francez/carpatin și 500 de oi.

Tot ce produce Narcis Pintea este 100% natural. Animalele nu sunt forțate deloc

În jurul fermei noastre se afla terenuri cositor (terenuri care produc fan), arabil și pășune pe care noi le lucram BIO. În timpul iernii, pe aceste pământuri se împrăștie îngrășământ natural care provine de la animalele din fermă. Acest îngrășământ are rolul de a îmbogăți și de a fertiliza solul. În timpul verii de pe aceste pamanturi producem fan, lucerna si siloz.

Pe timpul iernii animalele mănâncă fân, lucernă și siloz, iar în timpul verii pasc libere pe pășune. Nu folosim concentrate care sa forțeze animalele să producă mai mult lapte decât produc ele în mod natural”, a mai completat tânărul fermier.

NarCheese produce 3 feluri de brânză maturate:

  • Cas tradițional simplu maturat minim 1 luna
  • Raclette
  • Branza Tomme

În viitor dorim să extindem gama de produse, deja plănuind următoarele specialități: Brie, Gruyere si Gorgonzola”, a încheiat Narcis Pintea.

Comentarii Facebook