Guvernul prelungește valabilitatea polițelor RCA Euroins! Mai sunt în vigoare în vigoare peste 1,8 milioane de astfel de polițe


Guvernul a anunţat că aprobă prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, explicând că această modificare este legitimă. Poliţele RCA vor fi valabile până pe 8 decembrie, a precizat şeful Guvernului, Marcel Ciolacu.

„O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național", a anunţat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile, se precizează în nota de fundamentare a proiectului, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook