Duminica 28 Aprilie

Un afacerist clujean nu mai vrea să facă afaceri în România, după ultimele măsuri ale Guvernului


Patronul unui cunoscut local clujean vrea să își mute firma din România, pentru a scăpa de impozitare.

Firmele au intrat în trepidații după ce Guvernul a anunțat că va umbla la taxe pentru a aduna mai mulți bani la buget, sume necesare pentru a acoperi deficitul de 30 de miliarde de lei. Practic Guvernul a stabilit un buget la începutul anului, iar la jumătatea perioadei a realizat că a cheltuit mai multe decât avea în buget.

Guvernul PSD - PNL vrea să acopere gaura din buget majorând taxele la IMM - uri, prin impozitarea firmelor cu venituri mari, mărind impozitele pentru casele și mașinile scumpe. Despre tăierea salariilor mari de la bugetari sau reducerea cheltuielilor nu s-a vorbit nimic. 

Patronii au intrat în trepidații. Unul dintre aceștia este și Andi Vanca, patronul unui cunoscut club clujean. ”Caut persoană de treabă din Cipru, pentru o relație antreprenorială serioasă, cu care să-mi mut firma destul de profitabilă din țara asta de căcat. Rog seriozitate”, a scris acesta pe Facebook.

Alte persoane au reacționat și au spus că dacă are detalii să anunțe, pentru că și ei ar dori să facă acest lucru.

Majorarea taxelor acum este numai un prim pas al Guvernului pentru strângerea banilor la buget. Se pare că până în 2024 urmează și alte măsuri de ”austeritate”, care vizează societățile comerciale.

În aceste condiții oamenii de afaceri simt că nu mai are rost să achite taxe în România, pentru că în ultimii 4 ani au fost cinci modificări fiscale, ceea ce face ca nimeni să nu mai știe pe ce se poate baza și să realizeze un plan de afaceri pe mai mulți ani. 

365192660_2093056504235191_2756425410703008246_n.jpg

Comentarii Facebook