UBB invata tinerii defavorizati sa se ajute si sa ajute pe altii prin crearea de intreprinderi sociale

40 de tineri absolventi dintre cei defavorizati vor face un master finantat de Ministerul Muncii si UE pentru a putea infiinta intreprinderi sociale. Ideile de afaceri pentru trei dintre ei vor fi finantate cu cate 50 000 de euro.

 

Initiativa face parte dintr-un program gestionat de Ministerul Muncii, in care sunt cuprinse 150 de locuri finantate de minister in patru universitati (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea). Finantarea este asigurata de Fondul Social European.

 

Vor fi disponibile si locuri cu taxa pentru aceasta specializare, in cazul ca sunt doritori si dintre absolventii care nu sunt defavorizati.

 

Prin acest demers, Ministerul doreste sa sprijine concret dezvoltarea economiei sociale ca solutie pe termen lung pentru incluziunea pe piata muncii a persoanelor defavorizate. Desi in alte state membre ale Uniunii Europene formele de economie sociala si-au demonstrat deja eficienta, practica in domeniu este relativ noua in Romania.  

 

Cursurile vor incepe la 1 Octombrie 2010, vor avea durata de 4 semestre si vor oferi cunostinte despre asistenta si economie sociala, cunostinte de management financiar, contabilitate si analiza costurilor, despre modul de infiintare si functionare a unei intreprinderi sociale, managementul resurselor umane, cadrul legislativ relevant si multe alte informatii utile pentru viitorii antreprenori sociali. Sesiunile de practica din cadrul programului de master se vor organiza la intreprinderi sociale existente in Romania.

Locurile finantate sunt repartizate astfel : Universitatea de Vest din Timisoara " 50 de locuri; Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti " 30 de locuri; Universitatea din Oradea " 30 de locuri; Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca " 40 de locuri.

Sunt asteptati sa se inscrie la programul de master absolventi ai institutiilor de invatamant superior din domeniile economic, social, resurse umane si management, precum si orice alte persoane care sunt interesate de infiintarea si gestionarea unei intreprinderi sociale.

 

La finalul programului de master vor fi finantate trei dintre cele mai bune idei de intreprindere sociala ale cursantilor. Scopul este crearea unor companii viabile care sa serveasca de model pentru intreprinderi sociale ce vor fi infiintate ulterior. 

Comentarii Facebook