Clujul a atras 800 de milioane de euro de la Uniunea Europeana

Peste o suta de contracte au fost deja incheiate, iar sumele atrase din fonduri europene in judetul Cluj ajung la aproape 800 de milioane de euro.

 

?La Cluj avem marele avantaj al prezentei universitatilor care si-au creat departamente speciale pentru scrierea de proiecte cu finantare europeana si au reusit, astfel, sa ajunga in 2010 la contracte de finantare de 50 de milioane de euro. Pe judet ne situam la aproape 800 de milioane de euro finantare europeana atrasa, ceea ce inseamna peste 100 de contracte care au fost incheiate?, a declarat Florin Stamatian, prefectul judetului, la finalul perioadei de evaluare a absorbtiei fondurilor europene la nivelul institutiilor publice.

 

Pana la sfarsitul lunii iulie 2010, administratiile locale si institutiile publice au depus 292 de proiecte, pentru care s-a solicitat finantare din fondurile de post-aderare in valoare de 1,2 miliarde de euro. Din totalul proiectelor depuse, au fost incheiate 102 contracte de finantare, in valoare de 769 de milioane de euro. Pana acum s-au facut plati in valoare de 56 de milioane de euro pentru 33 de proiecte.

 

De asemenea, in judetul Cluj sunt in curs de implementare 8 proiecte cu finantare din fonduri de pre-aderare (Phare) in valoare de 4,6 milioane de euro, din care s-au facut plati in valoare de 3,3 milioane.

Comentarii Facebook