Turismul din comuna Săvădisla a fost ”pus în cap” de pandemia COVID: Vine Crăciunul și nu simțim nimic! Se vaccinează?


Primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan, a declarat pentru Știri de Cluj că turismul din localitate a fost decimat de pandemia de COVID-19. 

Comuna a avut un vârf de cazuri în luna octombrie - noiembrie, când s-au înregistrat peste 50 de cazuri în rândul locuitorilor. Explozia de cazuri a pornit de la un botez, la care a cântat un instrumentist infectat cu COVID-19.

Acum sunt 24 de persoane bolnave, iar rata de infectare la mia de locuitori este de 4,36 cazuri. 

Primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan, spune că oamenii s-au învățat minte. ”Nu prea mai ies, stau în casă. S-au speriat și acum stau acasă. Acum stau acasă și de sărbători. După ora 23.00, nu mai vezi tineri pe stradă. Nici vorbă de petreceri. Terasele sunt deschise, dar nu stă nimeni că e frig”, a spus primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan.

Restaurantele și pensiunile din comună, 6 la număr, sunt un adevărat motor al economiei locale. ”Avem 3 restaurante și mai multe pensiuni. Nu mai este niciun farmec să vină turiștii, pentru că nu au ce face. Vine Crăciunul și nu simțim nimic. Oamenii sunt închiși. Aceste afaceri locale sunt importante și asigurau venituri în localitate”, a mai spus primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan. 

Edilul a precizat că cei 24 de bolnavi nu sunt în stare gravă. Despre vaccinare, primarul comunei Săvădisla, Astalos Ștefan, a declarat că părerile locale sunt împărțite. 

Oamenii spun că s-ar vaccina. Unii zic că da, dar alții zic, mai în glumă mai în serios, să ne vaccinăm noi din Primărie și apoi se vaccinează și ei”, a mai spus primarul.

Comentarii Facebook