Trei tone de carne de pui din Anglia sechestrate de OPC Cluj pentru nereguli grave


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au oprit de la comercializare trei tone de carne de pui congelata adusa din Anglia, pentru ca nu avea actele in regula, mai precis se banuia ca ar fi expirata.

"In momentul controlului reprezentantii operatorului economic receptionau cantitativ 3.000 kg carne pui congelata import Anglia, insotita de documente de calitate neconforme, care nu mentionau lotul, astfel incat sa existe o corelatie cu produsele intrate in unitate. Elementele de identificare caracterizare inscrise pe eticheta produselor nu coincideau cu cele inscrise pe documentele de calitate. Ca si denumire a produsului pe documente figureaza sferturi de pui / pulpe intregi cu spate / carne de pui, fiind emise trei documente de calitate pentru acelasi produs.

Dat fiind faptul ca produsele intrate nu erau receptionate calitativ si inregistrate in documentele contabile, cele 3.000 kg carne de pui congelata au fost oprite temporar de la comercializare, pana la clarificarea situatiei. Pe documente scria ca aceste produse pot fi comercializate pana in decembrie 2011, dar, daca sunt congelate, valabilitatea se extinde la un an. Adica, daca nu le vand la timp le pot congela si nu trebuie sa le arunce. Asa ceva nu este permis", a declarat Mircea Radu, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Inspectorii au gasit carnea depozitata la SC Joldos Impex SRL, din Centrul Agro Transilvania, direct pe paviment, dar si "o cantitate de 42,2 kilograme carne iepure, muschi vita, pulpe pui intregi, caracatita in valoare de 685,14 lei, cu termen de valabilitate depasit, care a fost oprita definitiv de la comercializare si retrasa din circuitul consumului uman".

Firma din judetul Cluj a fost amendata cu 20.000 de lei.

"Din datele pe care le detinem, cantitatea totala de carne de pui insotita de documente de calitate neconforme, importata de catre operatori economici din Bucuresti, Bihor a fost de 19.950 kg, drept pentru care situatia a fost adusa la cunostinta colegilor nostri care-si desfasoara activitatea pe raza acestor judete, in vederea retragerii de la comercializare a produselor cu deficiente", a mai spus Mircea Radu.

 

Inspectorii din Cluj au dat de urma a 6.000 de kilograme de carne de pui din lotul de 19.950 de kilograme. Produsele au ajuns la o firma din Bistrita, dar inca 11.000 de kilograme nu se stie cu exactitate unde sunt.

Comentarii Facebook