Transylvania College, Prima Scoala din SE Europei acceptata OFICIAL in Reteaua Scolilor de Elita ale Lumii

Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj a fost acceptata la sfarsitul lunii ianuarie in reputabila organizatie internationala Round Square, din care mai fac parte doar 80 de alte scoli din lume. Dintre acestea, doar 20 de scoli sunt in Europa, cum ar fi scoala internationala Ermitage Paris, Colegiul International Beau Soleil din Elvetia, Schule Schloss Salem, considerata una dintre scolile de top din Europa si renumita scoala Gordonstoun din Scotia, care l-a avut ca si elev pe Printul Charles. Transylvania College este prima si singura scoala membra Round Square din Sud-Estul Europei.

 

Anuntul ca Transylvania College a fost aceptata ca si membra Round Square a fost facut cu ocazia intrunirii Consiliului European Regional care a avut loc in 25-27 ianuarie in Marrakesh, Maroc. “Suntem extrem de onorati sa fim acceptati ca membri Round Square, includerea in aceasta asociatie a scolilor de elita confirmand faptul ca Transylvania College ofera educatie la cele mai inalte standarde internationale. De asemenea, incununeaza eforturile pe care le facem deja de douazeci de ani, atat in ceea ce priveste pregatirea academica a elevilor, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea lor personala ca lideri si cetateni globali responsabili. Educatia holistica pe care o practicam in scoala noastra si valorile in care credem- Excelenta in Educatie, Responsabilitate, Respect pentru Diversitate, Creativitate- se regasec intru-totul in idealurile Round Square: Internationalism, Democratie, Eco-grija pentru mediu, aspiratii si spirit de Aventura, Leadership, Responsabilitate Sociala,” a declarat Simona Baciu, fondatoarea scolii Transylvania College.

 

Mai multi membri ai Consiliului de Administratie al asociatiei Round Square Schools au vizitat Transylvania College in repetate randuri in 2012, ultima vizita, in ianuarie 2013, fiind facuta cu scopul evaluarii finale a scolii inainte de a fi acceptata ca membru regional in aceasta asociatie a scolilor internationale din intreaga lume. Ann West - Gardian al Round Square si Richard McDonald - directorul Colegiului "Aiglon" din Elvetia, au fost incantati de ce au gasit in singura scoala Cambridge din Transylvania si i-au felicitat pe profesori si pe elevi pentru munca de calitate depusa si pentru toate realizarile obtinute. "O vizita de evaluare memorabila", a remarcat Ann West; "aceasta scoala va fi un membru valoros al Round Square, prima scoala din Romania care ni se alatura! Felicitari intregii comunitati!". Domnul Richard McDonald, directorul Colegiului "Aiglon" a scris in Cartea de Onoare a scolii: "Felicitari si cele mai bune urari tuturor celor din comunitatea Transylvania College, pentru un viitor luminos, inovator si inspirational, un model de educatie dinamica si multiculturala in Romania, care va deservi multe generatii in viitor.” Comitetul Round Square al Transylvania College este reprezentat din 7 profesori si 7 elevi, coordonati de profesoara Iulia Bratfalean-Igna.

 

Obtinerea statutului de membru Round Square aduce, pe langa recunoasterea excelentei in educatie, si o multitudine de oportunitati extraordinare pentru elevii scolii. Acestia vor avea posibilitatea de a participa la schimburi de experienta cu alte scoli membre Round Square, avand sansa sa studieze in aceste scolii pentru un semestru sau chiar pentru un an, printr-un program de reciprocitate deschis doar scolilor membre. 

De asemenea, vor putea participa la programe de responsabilitate sociala si implicare in comunitate (Service) care se desfasoara anual in cele mai variate colturi ale lumii, actiunile elevilor avand un impact pozitiv remarcabil si punctual. Profesorii se vor bucura de asemenea de oportunitati de dezvoltare profesionala participand la conferintele Round Square organizate in scolile membre si având chiar ocazia sa predea pentru o perioada ?n aceste scoli, pentru a se perfectiona. Transylvania College va fi reprezentata de o delegatie formata din patru elevi ai liceului international Cambridge si doi profesori la conferinta care va avea loc la inceputul lunii martie in Anglia, la Felsted, renumita scoala britanica internationala.

 

Aceasta recunoastere internationala intareste pozitia Clujului ca oras in care educatia se desfasoara la cele mai inalte standarde, o recunoastere valoroasa prin prisma demersurilor care se fac pentru a pregati orasul sa devina Capitala Europeana a Tineretului in 2015.

 

Comentarii Facebook