Transilvanenii cu credite la OTP vor da banca in judecata la Cluj


OTP Bank ar putea fi data in judecata la Cluj de o asociatie care ii reprezinta pe toti clientii din Transilvania. In prima faza, si-au unit fortele cei din judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures si Satu Mare.

"Am ales un avocat care este din Cluj si ne vom intalni cu toti clientii din Bistrita, Baia Mare si Satu Mare pentru a le prezenta oferta, dar si pentru ca ei sunt mai putini si au spus ca ar vrea sa ne grupam", a declarat pentru Stiri de Cluj Cristian Gog, reprezentantul clujenilor care vor sa dea in judecata OTP Bank.

In total, "Grupul de la Cluj" numara aproape 50 de persoane, care vor avea o intalnire pentru a stabili care sunt pasi urmatori, pana la procesul impotriva OTP Bank, pentru diminuarea dobanzii.

Clientii sunt nemultumiti pentru ca au luat credite de la OTP in franci elvetieni in perioada 2007-2008, iar la acea data dobanda era de 5,5% la o valoare a LIBOR -ului CHF de 2,22%. De atunci, insa, acest indice a scazut foarte mult si a ajuns acum la 0,22%, dar OTP Bank nu a scazul dobanzile, ba din contra le-a crescut, ajungand acum la 6,49, plus LIBOR CHF 0,22%.

Clientii cer acum bancii sa reduca dobanzile si nu accepta sa semneze Actele Aditionale la contract, cerute in baza OUG 50/2010. Oamenii se tem ca daca sunt de acord cu dobanda actuala, in momentul in care va creste LIBOR -ul CHF, se vor trezi cu dobanzi de 9-10%, pe luna.

Comentarii Facebook