Tișe: Lucrăm la o centură de nord, care să lege Autostrada Transilvania de DN 1C, prin Așchileu


Clujul lucrează la Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului, care presupune între altele rezolvarea traficului pe partea de nord a orașului, printr-o centură pe la Așchileu.

Este vorba despre ”realizarea unui drum de legătură, o mini-centură între DJ109 (comuna Așchileu) și Drumul Național 1F (drumul de la Sălaj spre Cluj), la Topa Mică. Este de fapt o variantă de ocolire a municipiului Cluj-Napoca prin partea de Nord. Noi tot vorbim de partea de Sud, dar mai este și acea parte care nu are o centură”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, la o emisiune radio.

Din Aschileu, centura va merge pe drumul județean 109 și va face legătura cu DN 1C, fiind astfel scos o parte din traficul care care vine dinspre Sălaj și vrea să ajungă spre Dej.

După ce va fi finalizată Autostrada Transilvania, această mini-centură va putea juca un rol important pentru a scoate traficul din Cluj-Napoca, pe partea de Nord. Acum cei care vin de la Sălaj și vor să iasă spre Apahida, trebuie să treacă prin Baciu - Maramureșului - Bulevardul Muncii - Apahida. La anumite ore, traficul pe zona de nord este infernal. 

Centura de Nord este inclusă în Strategia de Dezvoltare Teritorială a Județului și este un obiectiv realizabil până în 2030.

Comentarii Facebook