Cât costă parcarea în diverse orașe ale lumii. Clujul este mai scump ca Budapesta, Madrid și Roma


Clujul are tarife mai mari la parcare pe oră decât în Budapesta, Madrid și Roma. În capitala Italiei, sunt prețuri pe oră curpinse între 1 și 1,2 euro, în timp ce la Cluj-Napoca în zoa centrală tariful pe oră este de 1,6 euro.

Dintre orașele incluse în acest studiu, capitala Regatului Unit este cea mai scumpă. O oră de parcare în Londra poate costa până la 9,9 euro. În Amsterdam, se plătește 7,5 € pentru o parcare chiar în centru, iar în capitala norvegiană, Oslo – 7,5 €, de asemenea.

Tariful pe oră poate varia în funcție de cererea de locuri de parcare într-o anumită locație. De obicei, cu cât este mai departe de centru, cu atât tariful este mai mic.

București este unul dintre orașele în care prețul diferă în funcție de zonă. O oră costă între 2,50 și 10 lei, sau 0,51 și 2,02 euro fiind unul dintre cele mai mici tarife din acest raport.

Cel mai ieftin oraș din clasament este capitala Armeniei, Erevan, unde o oră de parcare în zona de parcare cu plată a avut un preț de doar 0,18 euro.

Clujul are tarife de parcare de 8 lei pe oră în zona unu și trei lei pe oră în zona a doua. 

Șoferii din București înregistrați în zona de parcare cu plată pot achiziționa un permis de parcare de reședință pentru între 800 și 2 000 lei pe an (162–404 euro). Prețurile sunt surprinzător de mari comparativ cu alte țări.

Un permis de reședință similar costă între 24 și 47 de euro la Praga, în funcție de zonă, la Berlin – 10,2 euro (indiferent de zonă), iar cel mai scump – la Stockholm (de la 357 la 1.309 euro), la Riga (de la 300 la 1.020 euro) și la Amsterdam (de la 32 la 567 de euro), potrivit picodi.com.

Parcarea-cu-plata-in-orase-din-intreaga-lume.png

În 6 din cele 48 de orașe analizate, locuitorii de pe străzile cu parcometre nu beneficiază de nicio reducere pentru locuitori. Aceștia trebuie să cumpere un loc de parcare în garaj, să caute un loc de parcare gratuit în afara zonei de parcare cu plată sau să cumpere un permis de parcare în condițiile generale. Printre aceste orașe se numără New York, Kiev, Minsk și Tbilisi.

Comentarii Facebook