Tise acuza conducerea CJ Mures ca aloca fonduri Aeroportului Transivania si il submineaza pe cel din Cluj


Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, va sesiza Comisia Europeana si Consiliul Concurentei si acuza Consiliul Judetean (CJ) Mures de concurenta neloiala.

Alin Tise sustine ca CJ Mures aloca fonduri Aeroportului Transilvania, printr-o hotarare, pentru a face concurenta Aeroportului din Cluj.

"CJ Mures subventioneaza si aloca direct bani pentru activitatea Aeroportului Transilvania Targu-Mures si face concurenta neloiala celorlalte aeroporturi din regiune. Acest lucru contravine legislatiei europene si romanesti. Exista hotarari ale CJ Mures de alocare de fonduri pentru activitatea aeroportului care vor fi atacate in contencios administrativ. Este concurenta neloiala pentru ca in urma alocarilor de fonduri de la CJ, aeroportul din Targu-Mures poate practica tarife aproape de zero si atrage companii aeriene, astfel incat elimina concurenta din celelalte aeroporturi ale regiunii, cum sunt cele din Cluj-Napoca si Sibiu. CJ Cluj, Aeroportul International Cluj-Napoca si sindicatele din aeroport vor sesiza Comisia Europeana, Consiliul Concurentei si Ministerul Transporturilor despre alocarile de fonduri de la CJ Mures pentru Aeroportul Targu-Mures", a declarat Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj sustine ca prin aceste practici unele companii aeriene vor fi incurajate sa se stabileasca la Mures si nu in alte judete din Transilvania.

Comentarii Facebook