Tesla intră și în România, dar nu vorbim de mari investiții. La granița cu Ungaria, Mercedes investește masiv în electric


Tesla își deschide un punct de vânzare în București, cu service integrat.

Este vorba despre un magazin unde se vor vinde mașini super scumpe, fără a exista planuri de producere în România a celebrului brand.

Zvonurile venirii Tesla sunt mai vechi, dar acum se fac chiar angajări.

Tesla a înregistrat o creștere de 250% a automobilelor electrice vândute în țara noastră în 2020. În primele 11 luni s-au vândut 56 de noi mașini. Până acum, ele erau comandate online și livrate în România de la punctele de desfacere din Europa, scrie Mediafax.

Cert este că România alocă subvenții foarte mari, 10.000 de euro pentru cumpărarea unui autoturism electric, astfel că marii jucători sunt atrași.

Dacă vorbim însă de investiții serioase, atunci trebuie anunțat planul Mercedes de a produce mașini electrice la granița dintre Ungaria și România, o investiție de peste 100 de milioane de euro.

Mercedes ocolește România și va produce mașini electrice în Ungaria

Ungaria este în duel dur cu UE, inclusiv cu motorul economiei europene, Germania, dar acest lucru nu împiedică afacerile, care se pare că prosperă.

Comentarii Facebook