Mercedes ocolește România și va produce mașini electrice în Ungaria


Gigantul auto german va produce maşini complet electrice, la Kecskemét, a anunțat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary îşi extinde în mod semnificativ fabrica sa din Kecskemét cu o nouă investiţie de 50 de miliarde forinţi (141,47 milioane euro).

Compania va construi şi o fabrică de caroserii şi va începe pregătirea tehnologică a fabricii din Kecskemét pentru producţia în serie a maşinilor complet electrice, a precizat politicianul. Investițiile consolidează şi mai mult cooperarea economică ungaro-germană, nemții fiind cei mai mari investitori din Ungaria, o cincime din totalul investiţiilor străine provin din Germania, a menţionat politicianul.

Acesta a explicat că este important ca 60% dintre companiile germane care operează în Ungaria să afirme că situaţia lor de afaceri se va îmbunătăţi anul viitor, ceea ce reprezintă o aşteptare încurajatoare în situaţia epidemică actuală.

Szijjarto a subliniat că vitalitatea economiei ungare este demonstrată de faptul că în timp ce în întreaga lumea se închid fabrici, sunt anunţate concedieri în masă, în Ungaria pot fi anunţate noi şi noi investiţii în toate regiunile ţării, scrie Evz.ro.

Comentarii Facebook