Taxe noi pentru români! Și cei care plimbă câini vor plăti taxe la stat


Grădinarii, bonele, menajerele, zugravii sau cei care plimbă câinii vor plăti taxe la stat. Raluca Turcan vrea să reglementeze aceste servicii casnice ca oamenii să nu mai lucreze la negru. 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, vrea să oblige muncitorii la negru să plătească contribuții la pensie și sănătate. Vizați sunt 1,2 milioane de români. Este vorba despre cei care prestează activități casnice, precum bonele, grădinarii, sau femeile de serviciu. 

Cum va funcționa

Angajatorul trebuie să meargă la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, de unde va cumpăra niște tichete tipărite. Fiecare tichet are o valoare de 15 lei. Cu aceste tichete, prestatorii de servicii vor fi plătiți, iar aceștia vor putea transforma tichetele în  numerar. Practic, din suma brută, prestatorul va lua 79,2%, iar statul 20,8%.

Cu alte cuvinte, dacă în acest moment o bonă încasează un salariu de 2.500 de lei în mână, după ce i se va reține contribuția pentru pensie și sănătate, va încasa doar 1.980 de lei, diferența de 520 de lei ajungând la stat. 


Comentarii Facebook