Taxe ascunse la închirierea unei mașini


Închirieri auto

În ultimii ani, serviciul de închirieri auto a devenit din ce în ce mai cunoscut datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Însă, pentru a avea parte de o experiență plăcută în acest domeniu, trebuie să acorzi atenție anumitor aspecte. În acest articol, îți vom prezenta cele mai frecvente taxe ascunse la închirierea unei mașini.

Prețuri de închiriere de la 5 euro/zi

Dacă ai fost interesat de închirierea unei mașini, cu siguranță ai găsit oferte de nerefuzat cu 4-5 euro/zi. Te-ai întrebat cum sunt posibile aceste prețuri la niște masini relativ noi? Îți spunem noi!

Firmele de închirieri auto care oferă aceste prețuri de 5 euro/zi se bazează pe asigurarea opțională, care înlocuiește garanția. Așadar, firma de închirieri auto are prețul garanțiilor extrem de mare (de exemplu 1000 euro pentru o Skoda Rapid), astfel încât te obligă să optezi pentru o asigurare opțională. Taxe ascunse la închirierea unei mașini

Aceasta asigurare are un anumit cost pe zi, care se adaugă la prețul de închiriere. În acest fel, vei plăti un cost de 4-5 ori mai mare decât ți-ai propus. Mai exact, dacă costul de închiriere a fost 5 euro/zi, iar asigurarea e 40 euro/zi, vei plăti în final 45 euro/zi. Așa că prețurile la închirierea auto nu vor fi niciodată de 5 euro/zi!

Taxa de aeroport

Rentanddrive nu percepe nici un cost suplimentar pentru preluarea mașinii de la aeroport. Totuși, anumite firme percep până la 30 de euro pentru preluarea mașinii. În general, firmele de rent a car care își respectă clienții oferă acest serviciu gratuit. Însă, pentru a te asigura ca ai ales compania potrivită, întreabă de această taxă înainte de semnarea contractului.Taxe ascunse la închirierea unei mașini

Penalizări pentru vârstă

Dacă nu ai 21 de ani, s-ar putea să trebuiască sa plătești o taxă suplimentară de câțiva euro pe zi. Companiile care închiriază șoferilor sub 21 de ani, percep taxe mult mai ridicate. Pe plan internațional, vei vedea că se percep bani în plus nu numai pentru șoferii care nu au vârsta minimă, dar și pentru cei în vârstă – cei peste 70 de ani trebuie sa plătească mai mult . 

Restricțiile de vârstă variază de la o țară la alta și de la o franciză la alta, așa că e mai bine să verifici înainte.Taxe ascunse la închirierea unei mașini

Taxa preluare/returnare în afara orelor de program

Chiar dacă toată lumea se așteaptă ca o firmă de rent a car Cluj să funcționeze non-stop, acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. 

Unele companii au găsit încă o modalitate de a obține bani de la clienți printr-o taxă de preluare sau returnare în afara orelor de program. Vei afla numai după ce serviciul a fost prestat, iar tu ești nevoit să mai plătești încă cel puțin 10 euro pentru el. Rentanddrive nu percepe nici un cost suplimentar pentru preluarea/returnare în afara orelor de program!

Ca și concluzie prețul serviciilor de inchirieri auto Cluj nu va fi niciodată de 5 euro!

Comentarii Facebook