Țărănistul Călin Oancea, noul director interimar al fabricii de stat Clujana, numit în tăcere, fără concurs și fără acordul AGA - EXCLUSIV


Călin Oancea, noul director al Fabricii Clujana, simbol al Clujului, a fost numit de o lună și jumătate fără ca acest lucru să fi fost anunțat public de Consiliul Județean Cluj, proprietarul fabricii și al brandului Clujana.

Informația este corectă. Am fost numit la finalul lunii mai, nu mai știu exact, 25 - 26 mai. Nu am în față contractul”,a spus Călin Oancea. 

Întrebat cum s-a făcut numirea, pentru că nu s-a anunțat nimic în hotărârile de Consiliu Județean, acesta a spus: ”Pot să vă dau… Contractul meu a fost semnat de administratorul firmei, Florin Gliga. Detalile tehnice îmi scapă. Eu am semnat deocamdată contractul cu domnul Florin Gliga, administratorul firmei, fostul director. Urmează să avem un AGA, la final de iunie, început de iulie, unde voi fi, sper să fiu confirmat. Deocamdată am semnat cu administratorul și sunt director general interimar”, a spus Călin Oancea.

Președintele filialei clujene a Alianței Național Țărăniste, Călin Oancea, la lansarea din februarie 2020, Călin Oncea a spus că încă este în funcție: ”Da (sunt), dar nu are legătură una cu alta. Sunt și nu îmi neg apartenența”.

Ca experiență managerială, Oancea a explicat că a lucrat numai în privat și are atestate: ”Am fost manager. Am lucrat în domeniu eminamente privat. Nu am făcut parte din nicio AGA. Nu au intrat în conturile mele niciun ban de la statul român. Am făcut curs de management de proiect, deci sunt manager prin definiție. Am atestat ISO 9006 în management...”.

El a recunoscut că a fost recrutat de administratorul societății de stat Clujana SA: ”Am fost abordat de domnul Gliga, mi s-a propus…”.

Întrebat despre planurile pentru fabrică, acesta a explicat că ”discuția este lungă”, dar a acceptat să explice pe scurt. ”Ce a fost înainte de 1989 nu va mai fi. Suntem afectați de criză. Personalul a fost în șomaj tehnic, pentru a se respecta distanțarea socială. La noi condițiile de lucru nu permiteau acest lucru. Au fost în șomaj tehnic până în 2 iunie. Avem în jur de 100 de angajați, nu este ceea ce a fost,dar planuri sunt. Puteți veni oricând la fabrică. Deocamdată, vara fiind trecută ne axăm mai mult pe contractul de lohn, având în vedere că piață a picat. Din funcția de manager am evaluat puțin situația. Mi-am dat seama că vara a trecut, oricum produsele Clujana se vând mai bine din toamnă încolo. Magazinele sunt deschise, dar din păcate produse de vară nu prea avem Pentru a lansa proiecte, pantofi de vară și a achiziționa marfă să ne facem produse e cam tîrziu. Două luni am semnat contracte de lohn. Nu numai că nu am dat oameni afară, dar am angajat oameni, personal tehnic, după revenirea lor la serviciu, în jur de 10 persoane. Contractul de lohn l-am făcut până în august pe principiul cât vom face atâta vom încasa. Din august vom face producția noastră clasică. Vara am sărit-o din punctul de vedere al proiectelor noastre. Părerea mea va fi să lăsam detaliile pe când mă va confirma și AGA”, a mai spus Călin Oncea.

Ulterior discuției, directorul interimar al societății Clujana a revenit cu un telefon și a explicat că el este numai membru fondator al Alianței Național Țărăniste și că acest lucru nu are nicio legătură cu numire, deși nimeni nu a insinuat acest lucru.

Faptul că sunt membru al unui partid, membru fondator, un ideal țărănist pe care l-am avut, nu a are nicio legătură politică cu numirea în funcție. Eu nu vreau să se dea o conotație politică a numirii mele…”, a spus acesta.

Comentarii Facebook