SUPERCOM pierde licitația de 30 de milioane de euro pentru deszăpezirea Clujului. LOVITURĂ de TEATRU de la CNSC

 

Oferta depusă de firma SUPERCOM la licitația privind salubrizarea stradală și deszăpezirea Clujului are probleme, a decis Consiliul Național de Soluțioare a Contestațiilor (CNSC). 

 

CNSC a dat dreptate Rosal, care a contestat faptul că firma Supercom nu a respectat condiția licitației privind cifra de afaceri pe ultimii 3 ani. Firma din București ar fi trebuit să aibă o cifră de afaceri pe fiecare lot de minim 100.000.000 de lei, dar a avut numai jumătate. În plus, nici redevența ce va fi plătită Primăriei nu corespundea cu cea solicitată în caietul de sarcini. 

 

S-a demonstrat că cifra de afaceri si redevența ofertată de unele firme nu erau corespunzătoare. 

 

CNSC a confirmat faptul că cifra de afaceri care trebuia prezentată era de 100 de milioane de lei pe lot și nu pe ambele loturi scoase la licitație. 

 

Nu a fost în regulă nici redevența oferită de Supecom și nici cea oferită de Brantner. Acum se anulează raportul comisiei de licitații și trebuie să fie reluată analiza de oferte”, a declarat Radu Gheorghe directorul de dezvoltare al companiei Rosal.

 

Conform deciziei CNSC, oferta Supercom pentru cele două loturi scoase la licitație ar trebui să fie descalificată.

 

Decizia CNSC poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

 

NEREGULI la atribuirea contractului de deszăpezire a Clujului. Firma SUPERCOM trebuia descalificată

 

Firma SUPERCOM, care a câștigat licitația pentru salubrizarea stradală și deszăpezire în Cluj-Napoca, este deținută de fostul senator PSD, Ilie Ciuclea.

 

Potrivit Forbes, Ilie Ciuclea a fost senator PSD în legislatura 2004-2008, iar apoi vicepreşedinte al UNPR. Compania lui, SC Supercom, a câștigat contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din Capitală. ”Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens. Însă cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal”, scrie Forbes.com. 

 

Ciuclea percepea din ridicarea autoturismelor 54 de lei, iar Supercom ar fi încasat aproximativ 2 milioane de euro, adică, în 2009, 7% din totalul cifrei de afaceri. 

Comentarii Facebook