Sunteți de acord cu săptămână de lucru de 4 zile, dar cu programul de 10 ore pe zi?


Ministrul Muncii, Marius Budăi., a declarat că este nevoie de discuții cu specialiştii şi cu partenerii sociali înainte de a putea vorbi despre programul de lucru la patru zile pe săptămână, 10 ore pe zi. 

O posibilitate, pe alocuri, cred că s-ar putea, dar ca să fie obligativitate, exclus”, răspunde Budăi.

Orice este posibil, dar eu cred că avem nevoie de o analiză mai amplă, şi nu de doar un proiect de lege depus în Parlament. Există posibilităţi, dar eu cred că e nevoie de o analiză mai amplă, inclusiv cu specialişti din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, inclusiv cu mediul privat, pentru că nu putem da o decizie, din punctul meu de vedere, aşa, pentru toată lumea, începând de mâine cu toţii să mergem la serviciu patru zile pe săptămână”, a afirmat Marius Budăi sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Când a fost întrebat care este părerea sa personală, acesta a declarat că exclude ideea impunerii acestei măsuri: ”O posibilitate, pe alocuri, cred că s-ar putea, dar ca să fie obligativitate, exclus. Şi repet: până nu există o dezbatere amplă cu specialişti în domeniu dar şi cu partenerii sociali, şi mă refer aici la sindicate şi patronate, eu, personal, cât conduc Ministerul Muncii nu o să dau un punct de vedere”, mai spune Budăi.

Acesta a spus că Belgia, spre exemplu, permite programul de lucru de patru zile, dar nu este obligatoriu.

Comentarii Facebook