Carnea de miel a ajuns să coste 60 de lei kilogramul. Românii renunță la rețetele tradiționale de Paște pentru că nu își permit ingredientele


Carnea de miel a ajuns să coste astăzi 60 de lei kilogramul, cu mai puțin de o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale.  Acest preț înseamnă cu 50% mai mult față de anul trecut, după ce zilele trecute, carnea de miel era în jur de 50 de lei kilogramul. 

Prețul unui kilogram de carne de miel variază în magazinele din România, mai ales acum, în Săptămâna Patimilor. Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar românii își pregătesc lista de cumpărături. Mulți dintre ei caută cele mai mici prețuri la alimente, alții renunță pur și simplu la preparatele tradiționale și le înlocuiesc cu altele mai ieftine. 

Cum se descurcă un pensionar cu 1.000 de lei în perioada sărbătorilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, întrebat ce le transmite românilor cu pensii de 1.000 de lei lună, a răspuns: „Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri. Da, ştiu că nu este suficient (pentru un pensionar cu1.000 de lei), că nu-şi permite”, a comentat ministrul Muncii.

Sărbătorile Pascale de anul acesta, cele mai scumpe din ultimii 18 ani 

Preţul unui kilogram de cartofi a crescut în ultimul an cu 36%. Uleiul s-a scumpit şi el cu 32%Gazele naturale s-au scumpit cu 47%, iar combustibilul cu 34%. Energia termică s-a scumpit cu 21%. Cu câteva zile înainte de Paşte, carnea de miel a ajuns în unele piețe la 40-45 de lei kilogramul, faţă de 30-35 de lei, anul trecut. În supermarket sau în unele măcelarii, preţurile pot ajunge şi la 55-59 de lei kilogramnul.

Și telemeaua de oaie a ajuns în unele pieţe la 40-43 de lei kilogramul. Astfel, doar pentru un kilogram de carne de miel şi un kilogram de telemea de oaie un român este nevoit să plătească aproape 90 de lei

De Paşte, însă, românii pun pe masă şi cozonac sau pască. Iar preţurile lor au crescut faţă de anul trecut, notează Antena3.  Pentru o pască românii trebuie să plătească cel puţin 70 de lei. Preţul poate ajunge însă până la 200 de lei în funcţie de cantitate, dar şi de ingredientele folosite. Un cozonac poate să coste şi 150 de lei în funcţie de umplutura folosită.


Comentarii Facebook