Sulfina Barbu, ministrul Muncii, la Cluj: Nokia e o companie serioasa! Va plati salarii compensatorii la nivel european VIDEO

 

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, s-a intalnit la Cluj cu reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor pentru a discuta masurile de protectie sociala care trebuie luate vis-a-vis de disponibilizarile de la Nokia.

 

Ministrul Sulfina Barbu a vorbit si despre faptul ca in contractul colectiv de munca semnat in luna februarie 2011, intre reprezentantii sindicatului Nokia Metal si ai sindicatului Liber Nokia si compania finlandeza, nu a fost trecuta obligativitatea platii de salarii compensatorii in cazul in care fabrica de la Nokia s-ar inchide.

 

"Cred ca cei care au semnat la vremea respectiva trebuie sa raspunda. Sunt convinsa ca demersurile pe care le fac autoritatile de la nivel judetean, pentru desecretizare a unei parti din contract, ne va aduce clarificari. Am convingerea ca o companie care a mai trecut printr-un astfel de proces intr-un stat european, ma refer la Germania, are si expertiza si stie exact ce obligatii are fata de disponibilizati", a declarat Sulfina Barbu.

 

Din contractul colectiv de munca semnat in luna februarie a fost scoasa prevederea privind obligativitatea platii de salarii compensatorii, in caz de disponibilizare colectiva.

 

La negocierile din luna februarie au participat Grigore Pop, fostul presedinte al Cartel Alfa, Valentin Ilcas, presedintele Nokia Metal, si Cristian Copil, presedintele Sindicatului Liber Nokia.

 

Vezi si...

Cat castiga seful sindicatului Nokia si ce avantaje are! Cristian Copil i-a lasat pe angajati fara salarii compensatorii

Comentarii Facebook