Disponibilizatii de la Nokia, ajutati sa isi deschida afaceri din bani europeni VIDEO


Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat la Cluj-Napoca, la finalul intalnirii cu sindicatele si patronatele, ca se incearca atragerea de fonduri europene pentru reconversia profesionala a muncitorilor de la Nokia.

Ministrul a precizat ca banii europeni vor fi alocati in functie de numarul disponibilizatilor. "Trebuie sa tinem cont de muncitori Nokia, dar si de cei de la firmele care lucrau cu finlandezii. Am inteles ca ar fi vorba de circa 2.500 de oameni in total. Trebuie sa definitivam lista si apoi am putea primi intre 10 si 15 milioane de euro din fonduri europene", a spus Sulfina Barbu pentru Stiri de Cluj.

Oficialul guvernamental a explicat ce se va face cu acesti bani, precizand ca muncitorii Nokia ar putea fi ajutati si saisi deschida mici afaceri.

"Banii europeni, de la fondul pentru combaterea efectelor globalizarii, vor fi folositi numai pentru masuri active. Aici ma refer la cursuri de calificare, mentorat, adica un mentor de la un agent economic poate sa preia din oamenii acestia si acest mentor sa primeasca bani din proiect, de fapt angajatorul. Orientarea catre dezvoltarea unor mici afaceri, dezvoltarea spiritului antreprenorial. Deci, toate masuri active. Nu vorbim de masuri pasive si de plati compensatorii. Din fondurile europene nu se pot lua numai masuri active, dar este un complex de masuri pe care il vom dezvolta prin acest proiect", a declarat Sulfina Barbu.

Ministrul muncii a anuntat ca s-a discutat deja cu reprezentatii Comisiei Europene, care ar urma sa vina in Romania pentru a discuta modalitatea in care se pot accesa banii din acest fond.

 

Vezi si...

Sulfina Barbu, ministrul Muncii, la Cluj: Nokia e o companie serioasa! Va plati salarii compensatorii la nivel european VIDEO

Comentarii Facebook