Strâmtoarea de la Terra, din Florești, rezolvată cu un proiect amplu! Apar strada Dumitru Mocanu 2 și sensuri unice


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a explicat, la emisiunea Clujul Politic, cum va fi rezolvat ”dopul rutier” din zona Terra.

Jurnalistul Știri de Cluj, Horea Șoica, invitatul moderatorului Tiberiu Fărcaș, l-a întrebat pe primarul Pivariu ce se va face efectiv acolo pentru a rezolva problema oamenilor.  

Lucrăm în zona Terra, la expropriere și la un proiect de modernizare. Acum așteptăm bugetul, proiectul bugetului, pentru a fi votat și vom declanșa procesul de expropriere pentru unele zone din Terra, de lărgire și inclusiv de crearea unor drumuri cu sens unic pentru a rezolva problema. Facem un studiu destul de amplu. Este o investiție destul de costisitoare, dar merită făcut și va fi făcută, pentru că va rezolva problema de strâmtoarea Terra, de la accesul în Urușagului - Șesul de Sus pe lângă cartierul Terra. 

Sunt și alte zone cu probleme. Mergem pe mai multe paliere, cu acea zonă Terra, inclusiv cu Dumitru Mocanu, cu strada care se va deschide, Dumitru Mocanu 2, care va ajunge în Drumul Național. Va mai fi un acces în drumul național. Este un proiect unitar pe care îl vom scoate la licitație cu mai multe zone, nu doar cu strâmtoarea Terra. Trebuie să gândim nu doar rezolvarea problemei și atât. Gândim unitar și pe termen lung, pentru a dezvolta și nu pentru a petici unele lucruri. Trebuie să rezolvăm acea problemă și să creăm alte căi de acces, dacă vorbim punctual de acea zonă”, a punctat Bogdan Pivaru, primarul comunei Florești.

Investiția va fi ”categoric de milioane de lei. Nu se fac atât de multe exproprieri, precum m-aș fi așteptat și eu. Nu trebuie atâta teren. Există posibilitatea, cu un sens unic și cu exproprieri în acea zonă, de lărgire a acesului înspre Urușagului, crearea unui sens unic, unde se poate face și trotuar, un drum care să lege Urușagului cu Dumitru Mocanu 2… Mă rog, vă voi arăta proiectul”, a adăugat Bogdan Pivariu, la emisiunea Cujul Politic. 

Centura de Sud a Floreștiului nu se mai face. S-a schimbat proiectul

urusagului.jpg

urusagului1.jpg

Foto: Strada Urușagului. În drepta este cartierul Terra. De abia încap două mașini. Trotuarul lipsește

Comentarii Facebook