Centura de Sud a Floreștiului nu se mai face. S-a schimbat proiectul


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus că nu va mai fi făcută centura de Sud, de pe strada Tăuțiului și până la drumul Sfântul Ioan, prin spatele centrului comercial.  

În acea zonă, în spatele Vivo, există în proiectul centurii metropolitane, care va avea o porțiune care ajunge până la viitorul Spital Regional de Urgență. Se face un apendice care merge până la Spitalul Regional și eu consider că noi trebuie să ne conectăm la această centură metropolitană. Nu va mai fi o centură, ci un drum de sud care va deservi Floreștiul. Șoseaua va urca din Tăuți, pe Răzoare și la Vivo se va face încărcarea pe centura metropolitană. Nu va mai fi porțiunea pe Valea Gârbăului până la drumul Sfântul Ioan, ci se va merge pe centura metropolitană. De acolo se va putea ieși pe Sfântul Ioan. Eu spun că traficul va fi Sud - Nord spre centură și nu Est - Vest”, a declarat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, la emisiunea Clujul Politic. 

Centura de Sud din Florești trebuia să fie gata de circa patru ani, dar fosta administrație a reziliat contractul cu firma Diferit. A fost un scandal care nu s-a clarificat nici azi, fiind acuzații din partea constructorului că nu s-a pus la dispoziție terenul necesar. Primăria a precizat atunci că firma nu a vrut să lucreze.

Floreștiul are acum 70.000 de locuitori, 50.000 cu acte legale.

Comentarii Facebook