Spitalul ruină din Mănăștur devine sediul Academiei de Muzică. Adevăr sau iarăși promisiuni electorale?


Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că ruina din capătul cartierului Mănăștur, unde trebuia să funcționeze Spitalul de Urgență din Cluj, va fi transformată în viitorul sediu al Academiei de Muzică din Cluj.

Avem o veste extrem de bună pentru întreaga noastră comunitate, primul proiect pe care ministrul dezvoltării l-a deblocat pentru Cluj-Napoca este alocarea de fonduri pentru clădirea din capătul cartierului Mănăștur. Academia de Muzică Gheorghe Dima va primi banii necesari pentru a-și face acolo un sediu performant, în care să-și desfășoare activitatea”, a declarat Dan Tarcea, la Radio Cluj.

Despre clădirea aflată în ruină de peste 25 de ani au vorbit pe rând cei de la Primăria Cluj-Napoca și cei de la Consiliul Județean Cluj, promițând de-a lungul anilor diverse întrebuințări. 

E rândul lui Dan Tarcea să promită acum o soluție, care nu este ieftină, amenajarea unui sediu pentru Academia de Muzică va costa 35 de milioane de euro.

În acest moment banii sunt puși la dispoziție pentru începerea lucrărilor. Este o consultare publică, o procedură prealabilă pentru alocarea banilor, consultarea se face pe site -ul Ministerului Dezvoltării. De acest proiect se va ocupa conducerea Academiei de Muzică. Proiectul este al lor, ei îl vor pune în practică. Este vorba de o sumă de 166 de milioane de lei, care a fost disponibilizată pentru această clădire”, a mai spus Tarcea.

Lucrarea va fi făcută prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care va finanța 95% din investiție.

În clădirea ruină vor fi amenajate săli de curs și de repetiții, birouri ale profesorilor, ateliere de reparații și întreținere precum și o sală de sport, de care vor beneficia studenții, masteranzii și doctoranzii Academiei de Muzică Gheorghe Dima, mai anunță Radio Cluj.


Comentarii Facebook