Somerii de la Mechel Campia Turzii ar putea primi 2.500 de euro pentru a-si face o afacere


Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a anuntat ca cei 800 de someri de la combinatul Mechel Campia Turzii ar putea primi 2.500 de euro pentru a-si face o afacere.

"Din Fondul European de Ajustare a Globalizarii am putea atrage fonduri pentru a-i sprijini pe somerii de la Mechel Campia Turzii. Acestia ar putea sa primeasca cate 2.500 de euro pentru a-si incepe o afacere, fie un PFA sau sa se asocieze cu o alta firma. Spre desosebire de Nokia, unde s-a spus ca e relocare si ca disponibilizarile s-au facut din cauza globalizarii, aici trebuie un studiu de impact, care sa spuna ca in Campia Turzii e zona monindustriala. Acest studiu ar putea fi platit de Consiliul Local campia Turzii, Consiliul Judetean Cluj sau actionariatul rus de la Mechel", a declarat Daniel Don.

Miercuri, 4 aprilie, la ora 14.00, va avea loc sedinta Consiliului Local Campia Turzii in care va fi dezbatut acest subiect, in vederea gasirii unei finantari pentru realizarea studiului de impact necesar accesarii fondurilor europene.

 

Cate salarii compensatorii vor primi angajati disponibilizati la Mechel Campia Turzii! Citeste notificarea de disponibilizare a 799 de oameni


Directorul general al combinatului Mechel Campia Turzii a notificat autoritatile in legatura cu disponibilizarea a 799 de angajati si a precizat si cate salarii

compensatorii vor primi acestia.

 

Concedieri la Mechel Campia Turzii! 800 de oameni sunt dati afara


800 de muncitori de la combinatul Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati, anunta Ioan Pascu, liderul de sindicat din unitate.

"Am primit notificare de la actionariatul rus al combinatului Mechel ca 800 de angajati vor fi disponibilizati si ca a fost inceputa procedura de concediere. Notificarea a fost trimisa la AJOFM si ITM", a declarat Ioan Pascu.

Combinatul are 1904 muncitori, iar primii disponibilizati ar urma sa paraseasca unitatea din iunie.

 

Sindicalistii de la combinatul Mechel Campia Turzii au anuntat inca din 20 martie ca fabrica va fi inchisa si 1.900 de oameni vor fi dati afara.

"Dupa 9 ani de la privatizarea Combinatului Metalurgic de la Campia Turzii, astazi sub sigla Mechel, acesta se confrunta cu o situatie grava, existand chiar riscul inchiderii activitatii, dupa o functionare de aproximativ 100 de ani, urmand ca cei 1900 de angajati sa ramana fara un loc de munca. Acest lucru efectueaza aproape jumatate din populatia municipiului Campia Turzii", a declarat presedintele sindicatului de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu.

Comentarii Facebook