Sambata 1 Octombrie

Socrul lui Rareș Bogdan a făcut afaceri profitabile în 2020. I-a donat fiicei zeci de mii de euro


Vasile Vita, socrul europarlamentarului Rareș Bogdan, a făcut afaceri profitabile în 2020. În declarația de avere din 2020, europarlamentarul a trecut faptul că socrul său îi donase fiicei, Florina, suma de 50.000 euro.

Socrul lui Rareș Bogdan a început afacerea cu 100 de dolari

Vasile Vita, socrul lui Rareș Bogdan, și-a început afacerile în urmă cu trei decenii, când a înființat o firmă de distribuție a componentelor electronice, la mare căutare după Revoluția din decembrie 1989.

În 1991 era nevoie de orice, nu exista aproape nimic. La început am adus strict trei produse – tranzistori, diode şi filtre ceramice cu care se trăgeau în bandă televizoarele aduse din străinătate. Mergeam până în Varşovia după marfă, era obositor, călătoream şi de două ori pe săptămână cu trenul, am stat în picioare sau, uneori, dormeam pe scara de la cuşetă, ca să nu dorm direct pe podea.

Aduceam marfa în geantă, o vindeam la service-uri care reparau televizoare, mă reîntorceam. Am pornit cu un capital de 100 de dolari, şi aceia împrumutaţi. (…) După Revoluţie, televizoarele au devenit un bun la care râvnea fiecare român, mai ales cele color, dar s-au lovit de o problemă. Începuse importul de televizoare second-hand, care se mai stricau.

Nu existau piese de schimb, nu existau componente, cererea a fost foarte mare. Şi atunci am identificat această nişă şi am început cu componente electronice, o afacere în domeniul pe care îl studiasem în facultate”, a mărturisit în presa economică Vasile Vita, socrul lui Rareș Bogdan.

Afacerea lui Vasile Vita a crescut în anii care au urmat

Ne-am inceput activitatea intr-un apartament cu numai cativa angajati, pentru ca de-a lungul timpului sa crestem intr-o echipa numeroasa de specialisti, avand o retea de desfacere solida, un depozit modern si sisteme informationale de ultima generatie”, se specifică pe site-ul firmei lui Vasile Vita.

Pe 2020, firma socrului lui Rareș Bogdan a avut venituri totale de peste 11,6 milioane euro și un profit net de 845.000 euro, de aproape trei ori mai mare decât în anul precedent, când fusese de 298.000 euro.

Soția: Prima dată am crezut că e arogant

Eu îl știam pe Rareș Bogdan, avea un magazin de telefoane în centru. Prima dată, sincer, mi s-a părut că este figurant și arogant. El este un bărbat foarte elegant, galant, era un bărbat dorit de femeile din Cluj, mie mi se părea că este cu nasul pe sus, nici prin cap nu mi-ar fi trecut vreodată că eu o să am de-a face cu el. Plus că avea atunci și mustață și nu pot să zic că, mamă, ce m-a dat pe spate.

După doi ani de zile, ne-am întâlnit într-un club, în Cluj, prietena mea mi-a zis hai să-ți fac cunoștință că tipul respectiv vrea să te cunoască. I-am zis că nu trebuie să-mi faci cunoștință, că eu îl cunosc. Și mi-a zis că e jurnalist, nu are un magazin de telefoane… și uite așa, ne-am cunoscut. La o săptămână după ce ne-am cunoscut, am ieșit la un restaurant și venise o bătrânică cu un coș plin de ghiocei. Mi-a cumparat tot coșul respectiv cu ghiocei”, a dezvăluit Florina Bogdan începuturile relației cu actualul europarlamentar.

Comentarii Facebook