Când își vor primi românii pensiile în ianuarie 2022. Distribuirea banilor, decalată


Românii nu își vor primi pensiile la timp, în luna ianuarie 2022. Compania Națională Poșta Română a transmis că distribuirea banilor se va decala cu două zile, urmând a fi realizată în perioada 6 – 17 ianuarie 2022. Banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

Pensiile românilor întârzie în ianuarie 2022

Pensiile românilor vor întârzia în ianuarie 2022. Compania Națională Poșta Română a anunțat că, luna viitoare, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, urmând a fi realizată în perioada 6 – 17 ianuarie 2022. Această schimbare are loc ca urmare a faptului că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, din cauza vacanţei de Revelion 2022.

Într-o lună obișnuită, angajații Poștei Române primesc o parte din banii de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Cei de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an, a anunțat compania printr-un comunicat.

Anunțul făcut de Poșta Română

Astfel, transformarea banilor în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile, motiv pentru care calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul: la domiciliul pensionarilor, în perioada 6 – 17 ianuarie 2022, iar la ghișeele subunităților poștale, până în data de 19 ianuarie 2022.

 „Salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianurie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului.

Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poşta Română își respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice”, a explicat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Majorări pentru pensionari

Reamintim că punctul de pensie și pensia minimă se majorează de la 1 ianuarie 2022. Valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.586 de lei, față de 1.442 de lei, cât este în acest moment. În ceea ce privește pensia minimă, aceasta va crește de la 800 de lei, cât este acum, la 1.000 de lei.

Pe de altă parte, revine CASS pentru veniturile din pensii. De la 1 ianuarie 2022, românii cu peste 4.000 lei pensie vor plăti contribuții de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, românii cu pensii din străinătate peste această valoare trebuie să depună, începând din 2023, declarația unică.

Noutatea este a 13-a pensie

O noutate pentru pensionari, de la 1 ianuarie, este „a 13-a pensie”. Concret, persoanele cu pensii mici vor primi un ajutor financiar de la stat, doar în luna ianuarie, astfel încât, să aibă venituri de cel puțin 2.200 de lei. Spre exemplu, dacă un pensionar are 1.000 de lei, acesta va primi în ianuarie 1.200 de lei, astfel încât să ajungă la suma de 2.200 de lei. În cazul în care pensia este de 1.200 de lei, acesta va primi 1.000 de lei. Iar la o pensie de 1.600 de lei, ajutorul de la stat va fi de 600 de lei.

Comentarii Facebook