Senatul a adoptat Legea offshore. Proiectul deblochează exploatarea gazelor din Marea Neagră


Senatul a adoptat, miercuri, proiectul de modificare a legii offshore, menit să deblocheze investițiile pentru extragerea gazelor de la Marea Neagră. Inițiativa, aflată în procedură de urgență, merge acum la Camera Deputaților. Decizia a fost luată cu 91 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă”. 

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, principalele modificări la legea offshore sunt deblocarea investițiilor din Marea Neagră şi accelerarea investițiilor în onshore-ul de adâncime, asigurarea securității în aprovizionare a țării, în caz de criză energetică, iar România va putea deveni şi furnizor de securitate energetică regională, după ce va produce mai mult decât va consuma.

Senatul a fost primă cameră sesizată. Forul decizional este Camera Deputaților. 

Importanța aceste legi vine prin faptul că va debloca exploatarea gazelor din Marea Neagră. Trăim într-un context geopolitic destul de complicat, iar companiile trebuie să aibă garantată stabilitatea și predictibilitatea. Această lege a încercat să rezolve această problemă. Statul român face un pas important în stabilitatea energetică. Putem deveni, în scurt timp, un jucător important pe piața energetică în Europa”, a spus Sorin Ioan Bumb (PNL), citat de Antena 3. 

Comentarii Facebook