Senatorii decid azi cât de mari vor fi impozitele pe locuinţe! Se schimbă total metoda de calcul


Amendamentul care prevede majorarea impozitelor a fost adoptat ieri de comisiile reunite, iar dacă nu va ajunge la votul final azi va fi adoptat tacit. Senatorii vor decide astăzi cât de mari vor fi impozitele pe locuinţe, de anul viitor.

Românii sunt tot mai aproape de a plăti un impozit mai mare pe clădiri. Amendamentul prin care crește baza de impozitare a clădirilor cu 50% a trecut ieri de comisiile de buget și munca din Senat, iar astăzi OUG ajunge la dezbateri și vot în plenul Senatului. Și dacă nu este dezbătut astăzi, el tot va fi adoptat pentru ca termenul de adoptare tacită este 14 octombrie, notează Antena 3 CNN.

Cum arată cifrele de la noile impozite pe casele românilor

Crește baza de impozitare de la 1086 la 1500, iar în loc de suprafața utilă se ia în calcul suprafața construită. Cota de impozitare va fi decisă de fiecare autoritate locală în parte, iar maximul este de 0,2. Intrarea în vigoare a grilei notariale a fost amânată până în 2026, nu 2025 așa cum cereau reprezentanții asociațiilor orașelor.

Reprezentanții asociațiilor spun că problema nu va fi în orașele mari, ci în localitățile mici. Măsura a fost deja agreata în coaliția de guvernare, este o masura susținută de ministerul de finanțe pentru a veni în sprijinul primarilor.

Ea se va aplica de la 1 ianuarie 2023. La camera deputaților este posibil să existe modificări, însă nu știm sigur acum dacă și în ce fel vor arăta, pentru ca este nevoie și de o discuție în coaliția de guvernare. Camera deputaților este camera decizională.

Comentarii Facebook