Seful misiunii FMI in Romania: Perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, crede ca perspectivele economice ale Romaniei sunt mai bune decat ale altor state din zona euro care intampina dificultati.

 

"Incepem sa resimtim revenirea cresterii economice si observam, de asemenea, o reducere semnificativa a deficitului. Acesti doi factori reduc riscul pentru Romania. Si raspunsul meu este, da, cred ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati", a declarat, pentru Mediafax, Jeffrey Franks, intrebat daca situatia din Romania este mai buna decat in tari precum Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia. El a spus ca Romania a luat deja masuri semnificative pentru iesirea din criza.

 

In urma cu doua zile, directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a inclus Romania pe lista tarilor in prag de incetare de plati, lista pe care apar state ca Grecia si Irlanda, ale caror guverne au recunoscut deja ca sunt depasite de situatie.

 

"Este dramatic ca in tari ca Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania situatia trebuie redresata, pentru ca nu mai putem continua asa. Incetarea de plati este iminenta. Prapastia este chiar in fata. Nu cred in faliment. Cred ca solidaritatea europeana va duce la evitarea acestui lucru", a spus Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI.

Comentarii Facebook