Secretarul de stat de la Finanţe, Gabriel Biriş, care propunea majorarea taxelor salariale, și-a dat DEMISIA

 

Secretarul de stat de la Ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, care propunea majorarea taxelor plătite de salariați, și-a dat demisia.

 

Premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

 

În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş din funcţia de secretar de stat, iar premierul a acceptat această demisie. Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri şi cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului, a coordonat proiecte care a condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal şi acordarea de facilităţi pentru a stimula economie. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit dlui secretar de stat Gabriel Biriş. În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal, în acord cu politica acestui guvern. Din păcate, dl. Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri pe care acest guvern nu şi le asumă”, a spus Liviu Iolu.

 

Cum a spus şi ministrul Finanţelor, acest Guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii, nici pentru angajat, nici pentru angajator, persoanele fizice autorizate cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar în perioada următoare MFP va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal, dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Comentarii Facebook