Se scumpeşte mielul de Paşte cu 30% faţă de anul trecut: „Un kilogram va fi de 40-45 de lei"


Deşi toată lumea ştie că înainte de sărbători carnea de miel se scumpeşte, anul acesta preţul ar putea să se dubleze până la Paște. Crescătorii din mai multe zone ale ţării spun că speră că aşa îşi vor acoperi costurile din ce în ce mai mari ce le-au avut pe parcursul anului. Fermierii susţin că nu se tem că vor rămâne cu marfa nevândută  chiar dacă salariile românilor nu au crescut odată cu inflaţia. Din păcate, mieii care nu vor fi cumpăraţi de Paști vor merge la export.

Nu toată lumea îşi va permite carne de miel pe masa de Paşte anul acesta. O spun crescătorii din zona Sibiului care cred că preţul acesteia ar putea chiar să se dubleze în perioada următoare.

Preţurile la miei sunt în prezent la 18,5 lei plus TVA. Nu ştim cât va ţine preţul. La Paşti un kilogram va fi de 40-45 de lei”, declară un crescător de ovine din România. 

Principala vinovată pentru un meniu de Paști mai scump cu până la 20-30 de procente faţă de anul 2021 este majorarea costurilor.

Carnea de miel, mai scumpă cu 30% faţă de anul precedent

Din cauza scumpirii motorinei şi benzinei şi preţul la carnea de miel în viu va creşte. S-au scumpit şi grâul, şi porumbul, şi furajele, toate s-au scumpit motorină, benzină, toate au mărit preţurile. Preţul la carnea de miel va fi 40 şi 45 de lei tăiat, carcasă, şi în jur de 20 de lei  la viaţă. Aşa preconizăm altfel nu o să putem să ne acoperim cheltuielile de peste iarnă”, a explicat Florin Dragomir, preşedintele ECO MIORIŢA.

Carnea a peste 1000 de miei va fi scoasă pe piaţa din România, dacă vor exista cumpărători, iar dacă românii nu vor putea cumpăra, marfa nu va rămâne nevândută. Mieii din ţara noastră sunt la mare căutare în ţările arabe, spre exemplu, acolo unde cumpărătorii consideră carnea din România de foarte bună calitate. 


Comentarii Facebook