Se redeschide sectia de hartie de la combinatul din Dej? S-ar putea crea 200 de locuri de munca


Combinatul de Celuloza si Hartie (CCH) Dej ar putea sa isi redeschida linia de productie a hartiei pana la mijlocul acestui an.

Finantarea acestui proiect ar urma sa fie facuta de un om de afaceri din Dej, care ar urma sa investeasca in vechea masinarie de producere a hartiei, scrie dejeanul.ro.

"Pentru inceput va fi nevoie de 200 de angajati care se vor ocupa de productie, cel mai probabil acestia vor fi din randul celor care au lucrat si in trecut la Combinatul de Celuloza si Hartie", a afirmat misteriosul investitorul, care deocamdata nu a dorit sa isi decline identitatea.

"Agentia Judeteana pentru ocuparea Fortei de Munca Cluj inca nu a fost instiintata de asa ceva, dar oricine doreste sa creeze noi locuri de munca in judet are tot sprijinul nostru", a declarat Daniel Don, seful Agentiei Judetene pentru ocuparea Fortei de Munca Cluj.

Dejul a fost pana la inchiderea combinatului printre principalii producatori de celuloza si hartie din Europa.

Primarul Morar Costan a vorbit in 2011 despre o investie chineza care ar urma sa se faca la Somes Dej, dar lucrurile nu s-au concretizat.

Deputatul PSD Cluj, Cornel Itu, care a lucrat la combinatul din judet, sustine ca a solicitat, la inceputul acestui an, o intalnire cu ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta pasii pentru continuarea investitiei chineze de la Dej, dar nu a primit sprijinul pe care il dorea. "Spre surprinderea si regretul meu, al tuturor celor implicati in aceasta vitala intreprindere la nivel national chiar, totul a fost lasat balta, din lipsa totala de sustinere si implicare din partea ministerului ce cu onoare conduceti", arata deputatul Cornel Itu intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului de Externe.

 

Chinezii nu mai investesc 400 de milioane de euro la Somes Dej. Ministrul de Externe este acuzat ca nu a spijinit investitia

Comentarii Facebook