Scandal pe litoral după controalele ANPC: „Domnu' Horia! Lăsaţi-ne, că n-avem cu ce trăi”. Turiștii au aruncat cu mâncare în inspectori


Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat, vineri seara, mai mulţi comercianţi din Satul de Vacanţă din Constanţa, iar acţiunea s-a lăsat cu scandal. Oficialii au închis mai multe terase din cauza mizeriei, însă controlul s-a lăsat cu un scandal monstru.

Supărat că localul condus de fiul său în satul de vacanţă din Mamaia este închis de protecţia consumatorului, un bărbat se lungeşte pe asfalt şi spune că îi este rău. Angajaţii terasei îl ceartă pe şeful ANPC. "Domnu' Horia! Lăsaţi-ne că n-avem cu ce să trăim. Ne dai dumneata să mâncăm?", spune o femeie. Alt scandal izbucneşte printre clienţii care aşteptau la coadă finalizarea controlului. Ţinta huiduielilor, preşedintele ANPC Horia Constantinescu, susţine că angajaţii mai multor localuri care au fost închise în timpul acţiunii din Mamaia i-au instigat pe turişti să arunce cu mâncare în inspectori, scrie Observator.

„Am pe cămaşă încă urmele de clătite, pulpiţe, scoici şi alte moluşte", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC. Scandalul a pornit de la faptul că bucătăria localului era amenajată pe trotuar. Nici alimentele n-ar fi fost păstrate corespunzător. Inspectorii de la protecţia consumatorilor au controlat localul de patru ori vara aceasta şi de fiecare dată au găsit nereguli. Acum, proprietarul a fost amendat cu 32.000 de lei. Scandalul a fost aplanat abia după sosirea poliţiştilor şi a jandarmilor.

Comentarii Facebook