Sancţiuni aspre pentru persoanele care vând ţigări şi alcool minorilor. Operatorii economici riscă să li se închidă activitatea


Persoanele care vând țigări și aclool minorilor vor primi sancțiuni drastice din partea autorităților. Pe lângă amenzi, operatorii economici riscă să li se închidă activitatea.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat marți, 22 martie, o lege care are ca scop constrângerea operatorilor economici să respecte legislația potrivit căreia este interzisă vânzarea produselor din tutun și a băuturilor alcoolice minorilor.

Astfel, la prima abatere operatorii economici care nu respectă legislaţia vor fi sancţionaţi cu o amendă de 10.000 de lei, dar şi cu suspendarea activităţii pe o perioadă de 30 de zile, iar în cazul în care se descoperă din nou aceeaşi contravenţie, la a doua abatere, amenda este dublă, 20.000 de lei şi totodată închiderea unităţii.

Potrivit legii promulgate, poate fi dispusă suspendarea activităţii publice pe o perioadă între 10 şi 30 de zile pentru servirea de băuturi alcoolice consumatoerilor aflaţi în vizibilă stare de ebrietate, precum şi a minorilor.


Comentarii Facebook