Sala Polivalenta din Cluj Napoca, construita de CON-A! Contractul a fost semnat - VEZI detalii


Societatea CON-A si Primaria Cluj Napoca au semnat contractul pentru construirea Salii Polivalente de pe Aleea Stadion.

Societatea CON-A este asociata in acest proiect cu SC Inter Sport SRL, SC Nisal SRL, SC Dico si Tiganas SRL si SC Plan 31 RO SRL, iar valoarea contractului, cu proiectare, executie si finalizare, este de 50,9 milioane de lei.

Sala Polivalenta urmeaza sa fie construita si predata Primariei Cluj Napoca in 36 de luni astfel. Proiectarea costa 2,8 milioane de lei si proiectul trebuie predat in termen de 6 luni de la semnarea contractului si apoi vor incepe lucrarile.

"Aceasta sala multifunctionala cu capacitatea pe care o ofera, de peste 7000 de locuri si posibilitatea de a gazdui evenimente de orice fel, atat sportive cat si culturale va asigura Clujului o pozitie foarte vizibila pe harta evenimentelor europene, sau chiar mondiale importante. Primul eveniment la astfel de standarde pe care dorim sa il oferim clujenilor va fi Campionatului Mondial de baschet feminin U 17 din 2012, eveniment pentru gazduirea caruia se bat deja mai multe tari din lume"  a declarat primarul Sorin Apostu.

Sala va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe doua nivele, precum si spatii anexe necesare, de la spatii de alimentatie publica, la cele exterioare de detenta. In privinta cladirii, aceasta va avea trei zone relationate cu sala principala, respectiv o zona VIP, o zona a publicului si o zona a sportivilor.   

In zona VIP va exista un foaier, sali de sedinte si conferinte, birouri administrative, si loje VIP, cabine tehnice pentru sala si zona de supraveghere si anexe.

Partea destinata publicului va fi organizata pe trei niveluri, din care primele doua vor avea rol de a permite accesele in sala, iar cel de al treilea, va adaposti un spatiu panoramic in care se va putea organiza un bar – restaurant, cu vedere spre Somes.

In cea de a treia sectiune a cladirii, destinata sportivilor, sau dupa caz, artistilor, pentru momentele in care sala va gazdui evenimente culturale, proiectul prevede vestiare pentru doua echipe, birouri, sali pentru tratamente si intretinere, spatii destinate controlului antidopping, sala de antrenamente cu anexe de depozitare, precum si zona tehnica a cladirii, centrala termica spatii pentru depozitare.
 
Totodata sala va permite montarea de diferite terenuri pentru mai multe sporturi, de la hockei. patinaj artistic si sportiv, la baschet, handbal, gimnastica, scrima, box, badminton, competitii cu arcul, aikido, sau alte sporturi de sala.

Sala multifunctionala va avea dotarile necesare asigurarii accesului persoanelor cu scaun cu rotile, având in proiect si 20 de locuri special destinate acestora.

Licitatia pentru acest proiect a avut loc in 19 noiembrie 2010, iar ofertele depuse in termen au apartinut CON – A – 50 926 063,83 lei fara TVA, DAPORA – 88 273 678,21 lei fara TVA, respectiv ACI – 91 874 820 lei fara TVA.

 

Citeste si...

Licitatie "servita" pentru construirea Salii Polivalente? Vezi ce acuzatii aduce PSD Cluj

Sala Polivalenta Cluj va fi construita de firma Con-A! VEZI care au fost ofertele

Comentarii Facebook