Miercuri 28 Februarie

S-a modificat lista magazinelor unde pot fi folosite vouchere pentru alimente 2023


Lista actualizată a magazinelor unde pot fi folosite tichetele sociale a fost completată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Milioane de români aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie primesc aceste ajutoare în valoare de 250 de lei la 2 luni. 

Este important de știut că aceste carduri nu pot fi folosite în orice magazin. În funcție de județul în care locuiesc, beneficiarii au primit carduri pentru alimente emise de una dintre companiile Edenred, Sodexo (Pluxee) sau Up Romania, astfel: 

  • Sodexo: Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Hunedoara, Timiș 
  • UP Romania: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea 
  • Edenred: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman 

Românii aflați în situații vulnerabile au primit deja, anul acesta, cinci tranșe de bani. Mai exact, în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie. Asta înseamnă că ultima tranșă de bani va intra pe card în luna decembrie. În ceea ce privește data la care vor intra banii, de regulă, aceștia sunt primiți în jurul datei de 15 a fiecărei luni. Plus sau minus câteva zile, scrie Antena 3 CNN.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Pot retrage numerar de pe carduri? Nu puteți retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Comentarii Facebook