Vineri 23 Octombrie

S-a întors roata! Italienii sunt disperați pentru că au plecat muncitorii români din agricultură. Îi cheamă înapoi


Italia încearcă să încheie un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii sezonieri să poată ajunge la muncă. 

Potrivit Il Sole24ore, ministrul italian al Agriculturii, Teresa Bellanova, se va întâlni luni cu ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan pentru a discuta, problema fiind că un sfert din sezonierii din Italia sunt români.

Suntem în contact cu diverse țări, luni mă voi întâlni cu ambasadorul român în Italia. Coridoarele permise de UE nu sunt suficiente. Trebuie să găsim soluții de la o țară la alta și lucrăm pe acest front”, a spus ministrul agriculturii italian, Teresa Bellanova.

Numai din România, anual, mergeau în Italia peste 107.000 de sezonieri, un sfert din total. Întoarcerea lor este urgentă, spun italienii.

Trebuie să găsim acorduri cu țările din estul Europei, pentru a putea permite întoarcerea sezonierilor în agricultura din Italia. Cu aceste țări trebuie să căutăm și un plan pentru a garanta siguranța și sănătatea muncitorilor, astfel că atunci când vor ajunge în țările lor de origine sa nu fie băgați în carantină”, a precizat și Ettore Prandini, președintele Coldiretti, cea mai mare asociație de reprezentanță și asistență din agricultura italiană.

(Karen - stock.adobe.com)

.

Comentarii Facebook