S-a deschis pasajul rutier de la Luna. Așa se va putea lucra din plin la autostrada spre Târgu Mureș - VIDEO


Deschiderea pasajului rutier dintre Câmpia Turzii și Luna va permite continuarea lucrărilor la tronsonul de autostradă dintre Chețani și Târgu Mureș. 

Se circulă de astăzi pe pasajul de pe DN15 din zona localității Luna, județul Cluj!

Redirecționarea traficului pe acest pasaj permite continuarea lucrărilor pe lotul de autostradă Chețani - CâmpiaTurzii (A3), și finalizarea acestora până la sfârșitul anului.

Constructorul este bine mobilizat în șantier iar lucrările sunt în grafic.

Se va putea astfel circula pe autostradă, fără întrerupere, de la Cluj la Târgu Mureș”, precizează Cristian Pistol, directorul CNAIR.

Strabag și Geiger au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea în numai 9 luni a sectorului din Autostrada Transilvania, zona de 15,7 kilometri, dintre Câmpia Turzii și Chețani. Acestea ar putea fi terminate până la sfârșitul anului 2023.

„Strabag și Geiger, au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii.

Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.

Umblă vorba prin târg că se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională însă noi i-am îndemna pe politicieni să nu forțeze nota, iar pe antreprenori să nu cadă (ca alții, vezi A7 Centura Bacău) în capcana grabei care strică treaba doar ca să dea bine la televizor”, anunță Pro Infrastructură într-o postare pe pagina de Facebook.

Comentarii Facebook