Rușii au suspendat din nou livrările de petrol prin conducta din care se aprovizionează și România


Europa se pregătește pentru noi perturbări ale livrărilor de energie. Comunitatea europeană se confruntă cu o nouă întrerupere a aprovizionării cu energie, din cauza deteriorării unui sistem de conducte care aduce petrol din Kazahstan prin Rusia, a anunţat luni operatorul de conducte, amplificând îngrijorările legate de o scădere a livrărilor de gaze, News.ro.

CPC, care se ocupă de aproximativ 1% din petrolul global şi al cărui acţionar principal este firma rusă de conducte Transneft, a declarat că exporturile prin două dintre cele trei puncte de acostare la un terminal de la Marea Neagră au fost suspendate, confirmând o ştire publicată de Reuters.

Rusia se răzbună din cauza sancțiunilor impuse de ONU după invadarea Ucrainei

Occidentul acuză Rusia că restricţionează aprovizionarea cu energie pentru a creşte preţurile, ca răzbunare pentru sancţiunile impuse după invadarea Ucrainei de către Moscova, pe care Kremlinul o numeşte o operaţiune militară specială. Rusia neagă acest lucru, dând vina pe sancţiunile occidentale şi diverse probleme tehnice.

Livrările ruseşti de gaze naturale către Europa au scăzut cu aproximativ 75% în termeni anuali, compania de export Gazprom anunţând săptămâna trecută că va opri complet fluxurile prin conducta Nord Stream 1, timp de trei zile, din 31 august. Pentru o mentenanţă neprogramată.


Comentarii Facebook