Rusia vrea să accepte Bitcoin pentru cumpărarea de gaze și petrol. Prețul unui Bitcoin a crescut pe loc


Rusia este afectată de sancțiunile internaționale, în urma invaziei din Ucraina, și a ajuns să apeleze chiar și la criptomonede pentru a-și salva economia. Vladimir Putin a cerut economiștilor ruși să stabilească o modalitate de plată a resurselor în ruble, iar apoi chiar și în Bitcoin, o monedă căreia i-a declarat război în trecut. 

Rusia acceptă Bitcoin pentru plata gazului și a petrolului

Președintele comitetului pentru energie al Dumei de Stat a Rusiei a declarat că țările „prietenoase” precum China sau Turcia, Rusia le acceptă și alte metode de plată a gazului sau petrolului cumpărat.

Președintele Pavel Zavalny a spus că acceptă plata în monedele naționale, chiar și Bitcoin. ”De mult am propus Chinei să trecem la decontări în monede naționale pentru ruble și yuani”, a spus Zavalny. ”Cu Turcia, vor fi lire și ruble”. Astfel vrea Rusia să evite dolarul american, principala monedă de plată în schimburile internaționale.

”De asemenea, puteți tranzacționa Bitcoin”, a mai spus Pavel Zavalny.

Pe fondul acestor informații, Bitcoin a crescut mult

Bitcoin a ajuns la 44.300 de dolari, cu 4000 de dolari mai mult față de mijlocul săptămânii trecute. Dacă se va confirma faptul că statele vor cumpăra Bitcoin pentru plată, prețul ar putea exploda. 

Analiștii economici cred că Rusia caută în mod clar să se diversifice în alte monede, pentru a limita expunerea pe piață.

Bitcoin a ajuns în 2021 la 66.000 de euro, cea mai mare valoare din istoria de 13 ani. 

Comentarii Facebook