Romprest și-a schimbat acționarii

 

Firma de salubritate Romprest, controlată de omul de afaceri Florian Walter, și-a schimbat acționarii. 

 

Oamenii de afaceri Dragoş Dobrescu şi Radu Budeanu au cumpărat acţiunile pe care fondul de investiţii 3I Group PLC le deţinea la Compania Romprest Service, un pachet de 43,7% din titluri.

 

Europrest Invest SRL, firmă prin care Dragoş Dobrescu a cumpărat acţiunile, are ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor, precum şi tratarea şi eliminarea lor. Dobrescu deţine şi firme prezente pe piaţa imobiliară.

 

Radu Budeanu a intrat în acţionariatul Roprest prin intermediul Premium Management Team. Firma a fost înfiinţată în 2012 şi nu a înregistrat nicio activitate până în prezent. Budeanu mai deţine People Magazine Division, Cancan TV, Cancan.ro, Media Division şi High Life Grup.

 

Detaco Ltd., o societate de tip holding înmatriculată în Canada și controlată de o companie înregistrată în Seychelles, mai are la Romprest 42,7% acțiuni, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (10%) şi Firstcom LLC, cu 3,5%.

 

Detaco Ltd. mai deține acțiuni şi la Fotbal Club Universitatea Cluj S.A.

 

Compania Romprest Service avea la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 273 milioane de lei (61 milioane de euro) şi peste 2.700 de angajaţi.

Comentarii Facebook