Românul cu cel mai mare salariu, înregistrat în Registrul Electronic de Evidență a Salariaților. Câştigă 23.000 de euro pe lună


Cel mai mare salariu încasat de un salariat din România, pe contract individual de muncă, este de aproape 23.000 de euro net pe lună şi este obţinut de preşedintele unei organizaţii profesionale naţionale din domeniul sportiv. Un număr de 14 salariaţi cu funcţii de conducere au salarii nete de peste 20.000 de euro pe lună, arată primul top al celor mai bine plătite ocupaţii din România, arată datele extrase din Revisal.

Asta nu înseamnă că aceştia sunt cei mai bine plătiţi angajaţi din România. Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii, a explicat pentru Ziarul Financiar că „angajaţii din top managementul companiilor din România sunt plătiţi pe contracte de mandat, un contract civil între directori şi companii care nu este supus normelor dreptului muncii. Motivul pentru care se încheie astfel de contracte, în mod legal, este uşurinţa cu care directorii pot fi daţi afară".

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, este cel mai bine plătit român pe contract de muncă, în baza datelor extrase din Revisal, scrie observatornews.ro

Gino Iorgulescu este un fost fotbalist român și actualul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din România. După retragerea din fotbal, unde a jucat inclusiv pentru naţionala României, Gino Iorgulescu a îndeplinit funcțiile de antrenor secund al echipei naționale, ca secund al lui Mircea Rădulescu și Cornel Dinu, precum și de președinte al clubului FC Național.

Comentarii Facebook